Készítsünk fűszeres olajat egyszerűen
Hallani sokat hallottunk már a fűszeres olajokról, ám nem biztos, hogy tudjuk, milyen sokrétű is a felhasználása. Segítségével könnyen és egyszerűen megbolondíthatók, testre szabhatók ételeink. Legtöbbször a húsok pácolásakor kerül elő, ám használhatjuk főzelékbe, salátákba, ragukba, de a tésztaételeket is nagyon feldobja, sőt fűszeres olajban sütve egy egyszerű tojásrántotta is pikáns reggelivé alakulhat.
A fűszeres olajokat leginkább húsok pácolására használjuk
Egy szó, mint száz, hasznos, ha van otthon és elkészítése se túlzottan bonyolult, kell hozzá alapnak valami jó minőségű olaj, repce, oliva, vagy akár napraforgó, például jó választás a Malea hidegen sajtolt napraforgó olaj. Ezen felül mindössze alkalmas üvegre, amely legalább 2 dl-es és fűszerekre van szükség. Fokhagyma, bors, kakukkfű, korainder, borókabogyó, petrezselyem, babérlevél, majoránna, oregáno, bazsalikom, fűszerpaprika a leggyakrabban használtak.
Hidegen sajtolt napraforgó étolajunk kiváló a fűszeres olajok készítéséhez
Arról már megoszlanak a vélemények, hogy friss, vagy szárított fűszer legyen, ám legegyszerűbben a szárítotthoz juthatunk hozzá. Töltsük az üvegbe a fűszereket, majd jól keverjük fel, hogy a légbuborékokat kikeverjük, ugyanis ha levegős marad, könnyen megromolhat. 2-4 hét pihentetés alatt az ízek összeérnek és már használhatjuk is. Persze vannak buktatók, hiszen nagyon nem mindegy a fűszerek aránya, mondjuk már a fűszerek beszerzése is külön bevásárlóutat igényel, hiszen a mindennapi főzéshez ritkán használunk ennyifélét, így kevés háztartásban vannak készleten. Aztán az üveg sterilizálása is hagyhat kívánni valót maga után, ilyenkor, illetve ha légbuborékok maradnak az olajban, 2 hét múlva nem felhasználni, hanem csak kidobni tudjuk.
Kijelenthetjük tehát, hogy fűszeres olajat készíteni nem ördöngösség, ám ha nem sűrűn használjuk, akkor lehet hogy jobban járunk, ha készen vásároljuk meg.
A Malea fűszeres olajok alapját a hidegen sajtolt napraforgó olaj adja, a különböző ízvilágú fűszeres olajok száraz fűszereket tartalmaznak, a kikísérletezett arányban és mennyiségben. Tartósítószer és só viszont egyikbe se kerül!
Fűszeres olajaink 4 változatban érhetők el az üzletek polcain
Négy ízesítés érhető el a kínálatban, a sültes az alapváltozat, amely egy általános keverék, a magyaros változat többek között a paprikamag őrleménytől lesz egyedi, míg az olaszos a bazsalikom és oregánó kombinációjával alkot egyedi ízvilágot, a provancei mindössze 3 fűszert tartalmazva készül és lesz végül letisztult és egyedi.
A 212 ml-es kiszerelés szűk 1 kg hús pácolására elegendő, így pont elég egy alkalomra, ám ha nem fogy el, kisebb mennyiségben tökéletes lesz a pácoláson túli egyéb felhasználásra.