A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

logo malea sotet reszleges

Mi a különbség a maglisztek és a hagyományos lisztek között?

GYIK-Avagy vásárlói kérdések a mindennapokból

-        Mi a különbség a maglisztek és a hagyományos lisztek között?

A fenti kérdés több vásárlónktól elhangzott már, így biztosan sokakban felmerült, hogy a magliszt kifejezés csak egy jól hangzó marketingmegnevezés, vagy valódi tartalmat takar. A hagyományos lisztek gabonából készülnek. Közös jellemzőjük a gluténtartalom. Egyéb összetevőkben nagyon változatos arányok lehetnek. A sikértartalom határozza meg a terülési számot, amiből lehet következtetni, hogy a kenyerünk mennyire kel meg.

A maglisztek olyan őrlemények, amelyek olajos magvak sajtolás utáni maradványából készülnek. A rostban és tápanyagban gazdag anyag, glutént nem tartalmaz így alternatíva gluténérzékenyek számára. Nagyon jól használhatóak sütemények, tészták, kenyerek készítéséhez is. Egyéb gluténmentes liszttel közösen használva elősegíti, hogy több tápanyag kerüljön be szervezetünkbe. Mivel olajtartalmuk sajtolás után jelentősen csökkent, így sütésnél a transzzsír képződés is sokkal csekélyebb. Az őrlési folyamat következtében könnyebben emészthetővé válnak. A maglisztekre jellemző, hogy felhasználásukkor több folyadékot vesznek fel.

Személyes kedvencem a máklisztből készült mákos pite, amelynek a receptjét itt találjátok:

Azoknak se kell elszomorodni, akik nem tudnak, vagy nem akarnak a süteménykészítéssel bajlódni, több cukrászdában használják maglisztjeinket, például a Tortaművek gluténmentes sütikölteményeihez is.
suti 01

Mi a különbség a hidegen sajtolt és a finomított olajok között?

GYIK-Avagy vásárlói kérdések a mindennapokból

-        Mi a különbség a hidegen sajtolt és a finomított olajok között?

A hideg sajtolási eljárás során az alapanyagra jellemző íz, illat megmarad. Csigás sajtológépen keresztül nyerjük ki az olajat, majd egy hosszabb ülepítési folyamat után mechanikai szűrés következik. A kíméletes eljárásnak köszönhetően megőrzi a magban lévő vitaminokat és más a szervezet számára hasznos anyagokat, mint például a nagy mennyiségű telítettlen zsírsavakat. Felhasználható sütéshez főzéshez egyaránt.

A finomított olajok előállítása során többféle vegyi eljárást is alkalmaznak annak érdekében, hogy az alapanyagból minél több olajat kinyerjenek, ami szagtalan és minél színtelenebb végterméket eredményez. A nagyobb mennyiségű olaj kinyerését egy kőolajszármazék a hexán segítségével érik el. Ezt hívják extrahálásnak.Lehetnek más oldószerek is mint pl. az alkohol, de nem gazdaságos megoldás. A finomítás további lépése a nyálkátlanítás. Amihez ma főleg foszfor- vagy citromsavat használnak. Később ezek semlegesítéséhez pedig kismennyiségű marónátronoldatot adagolnak. Ezután jön a szín és szagtalanítás folyamata, amit derítésnek hívnak. Az ehhez leggyakrabban használt anyagok a montmorillonit vagy az alumínium-hidroszilikát.

napraforgo ujA kérdés apropója-Épp most készült el az új termékcímkénk

1105 napraforgoMegújult külső--még jobb beltartalom







A Maroslele Aranya fűszerpaprikáról

GYIK-Avagy vásárlói kérdések a mindennapokból

-        Mi a különbség a Maroslele Aranya és más boltban kapható szegedi fűszerpaprika őrlemény között?
A Maroslele Aranya fűszerpaprika előállítása során fokozott figyelmet szentelünk mind a termesztésre mind a szárítás folyamatára is. A termesztés során vegyszeres növényvédelmet nem alkalmazunk. Gyommentesítést is mechanikai úton oldjuk meg. Szedést követően a kikísérletezett idejű előérlelés után a maradék zöld részt is eltávolítjuk, válogatjuk majd mossuk és szeleteljük. A szárító berendezésben egyenletes alacsony hőfokon szárítjuk készre a paprikát. Ennek kíméletes technológiának köszönhetően lesz kiváló minőségű, magas asta értékű fűszerpaprika őrleményünk. Nagyüzemi feldolgozás során nincs lehetőség a hosszú utóérlelésre. A zöldrészek eltávolítása sem elsődleges szempont. Ezek kihatnak a minőségre is.

 Új paprikacímkénk

paprika 01Minimális utóérlelés

Titok, de most eláruljuk, válogatjuk a paprikát, csak a szép pirosak kerülnek feldolgozásra

Újratöltve!

A Makói Portékatárba megérkeztek a frissen sajtolt olajok, minden kiszerelés újra elérhető!

 

20200430 01

 

A tavaszi salátákhoz kifejezetten ajánljuk tökmagolajunkat, próbáljátok ki, most sem fogtok csalódni!

 

 

       

 

MALEA Olajsajtoló kisüzem

TIARELLA Kft.

6921 Maroslele

Dózsa György utca 47.

logo vegleges

 

 KERESSEN MINKET BIZALOMMAL! 

+36-62/256-637

 +36-70/396-0007

info@malea.hu

 
 

fb3 png    insta png