A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

logo malea sotet reszleges

Diós keksz

dioskeksz

Hozzávalók:
80 g margarin
50 g nádcukor
50 g kristálycukor
1 db tojás
1 csomag vaníliáscukor
2 evőkanál rum
200 g dióliszt (Malea dióliszt)
2 tk diókrém (Malea diókrém)
100 g durvára vágott dió
0.5 teáskanál sütőpor
0.5 teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
50 g étcsoki
étolaj

 Forgatáshoz:

50 g kristálycukor
50 g porcukor
Elkészítése:
Egy tálban keverjük össze a diólisztet, a durvára vágott diót, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.
Egy másik tálban keverjük habosra a puha vajat a cukrokkal, majd keverjük bele a tojást, a rumot és a diókrémet. Kisebb adagokban adjuk hozzá a száraz hozzávalókat is, keverjük el alaposan benne. A tálat fedjük le alufóliával, majd tegyük a hűtőbe 1 órára.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
A kristálycukrot és porcukrot öntsük egy kis tálkába. Készítsünk a tésztából 1-2 evőkanálnyi golyókat, majd hempergessük meg őket a cukor keverékben.
Tegyük a golyókat az előkészített tepsire, picit lapítsuk le, majd süssük 10-15 percig attól függően, hogy puha vagy ropogósabb kekszeket szeretnénk. Ha elkészültek, hagyjuk őket teljesen kihűlni.
Majd melegítsünk étcsokit étolajjal és a kekszeket locsoljuk meg.

       

 

MALEA Olajsajtoló kisüzem

TIARELLA Kft.

6921 Maroslele

Dózsa György utca 47.

logo vegleges

 

 KERESSEN MINKET BIZALOMMAL! 

+36-62/256-637

 +36-70/396-0007

info@malea.hu

 
 

fb3 png    insta png