A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

logo malea sotet reszleges

Tökmagos sajttorta, narancsos, fehércsokoládés tökmag ganache-al

sajttorta

Hozzávalók 18 cm-es tortaformához
Sajttorta alap
1 csomag zabfalatok keksz (250 gramm)
15 gramm durvára tört pirított tökmag
40 gramm olvasztott vaj
10 gramm tökmagolaj
20 gramm tökmagliszt
Sajtkrém
250 gramm mascarpone
250 gramm krémes túró
50 gramm tejföl
100 gramm porcukor
2 csomag vaníliás cukor
2 tojás

 Ganache

100 gramm fehércsokoládé
15 gramm tökmagolaj
15 gramm vaj
1 narancs kifacsart leve
30 gramm habtejszín
 
Az elkészítés menete
A zabkekszet összetörjük és hozzáadjuk a felolvasztott vajat, valamint a többi hozzávalót. A tortaforma aljába egyengetjük a kekszet. Az elegyengetés során segítségünkre lehet egy pohár, aminek a talpával könnyedén belesimíthatjuk.
Sajtkrém
A kimért hozzávalókat egyneműsítjük. A krémesebb állag elérésének érdekében botmixerrel dolgozzunk. A krémet rásimítjuk a kekszes alapra és ezt követően hőlégkeveréses sütőben 45 percig sütjük 150 fokon.
A torta akkor jó, ha a közepe még remeg, de a széle kicsit aranybarna.
Ganache
A narancs levét a vajjal felforraljuk és ráöntjük az összetört fehércsokoládéra, melyre előzetesen rámértük az olajat és a tejszínt. Ezután egyneműsítjük keveréssel, vagy botmixer segítségével. Áttöltjük egy zárható edénybe és kihűtjük. Állaga akkor jó, ha könnyen kanalazható.
A tortát és a ganache-t egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd másnap fogyasztjuk oly módon, hogy minden szeletre halmozzunk a narancsos ganache-ból.

       

 

MALEA Olajsajtoló kisüzem

TIARELLA Kft.

6921 Maroslele

Dózsa György utca 47.

logo vegleges

 

 KERESSEN MINKET BIZALOMMAL! 

+36-62/256-637

 +36-70/396-0007

info@malea.hu

 
 

fb3 png    insta png