Hozzávalók:
- 25 dkg házi szilvalekvár (vagy reszelt alma),
- 10 dkg margarin,
- 12 dkg cukor (vagy tetszőleges mennyiségű édesítőszer),
- 4 tojás,
- 10 dkg Maroslele Aranya mákliszt,
- 1 teás kanál fahéj
- 1 citrom reszelt héja
- 1 cs. sütőpor (vagy 1 mokkás kanál szódabikarbóna)
A szilvalekvárt 10 evőkanál meleg vízzel kikavarom (vagy lereszelem az almát, és nem nyomkodom ki a levét).
A tojás sárgáját cukorral (édesítővel) és margarinnal habosra kavarom.
A máklisztet elkeverem a fahéjjal, a reszelt citromhéjjal és a sütőporral.
Először a szilvalekvárt belekavarom a tojásos masszába. Aztán ehhez hozzáadom a máklisztet. A végén a 4 tojás fehérjének felvert habját keverem bele.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm és előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig sütöm. (Tűpróbáig)
Kapcsolódó termékek: