Hozzávalók:
- 25 dkg Maroslele Aranya mákliszt
- 1 citromból nyert citromhéj
- 20 dkg darált mák
- 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
- 1 db tojás
- kb. 1,5 dl víz
- 1 evőkanál kókuszolaj
- 5 dkg nyírfacukor (édesszájúaknak +3-4 dkg)
- 1 db kisebb alma
- 1 csipet só
Elkészítése: A máklisztet, a citromhéjat, a szódabikarbónát, a nyírfacukor felét, a kókuszolajat és a tojás sárgáját összegyúrjuk, majd annyi vizet adunk hozzá, amennyit a tészta felvesz. Ne legyen túl ragadós! 1 órára hűtőbe tesszük.
A tészta egyik felét 5mm vastagra kinyújtjuk és a piteformába fektetjük.
A töltelékhez való mákot a maradék cukorral kikeverjük, egy almát reszelünk bele, majd a tésztára fektetjük.
A tészta másik feléből készítjük a rácsokat a pite tetejére. A tésztarácsokat enyhén felvert tojásfehérjével kenjük meg, sütés előtt.
Sütés: 180 fokon kb 35-40 percig.
Kapcsolódó termékek: