Hozzávalók:
- 4 egész tojás
- 1,5 bögre liszt
- 1 bögre Malea napraforgó olaj
- 1,5 bögre cukor
- 2 csomag sütőpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál só
- 10-15 dkg Malea dióliszt
- 10 dkg mazsola
- 50 dkg reszelt sárgarépa
Elkészítés: A lisztet, a sót, a fahéjat és a sütőport összekeverjük. A tojásokat, az olajat, a cukrot és a vaníliás cukrot is jól összekeverjük. A lisztes és a tojásos keveréket fakanállal egybekeverjük. A masszába belekeverjük a diólisztet, a mazsolát és a reszelt répát. Az egészet kivajazott, morzsával kiszórt tortaformába öntjük. 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 50-55 percig sütjük. Akkor jó, ha a tetejét megnyomva rugalmasnak tűnik a tészta.
Kapcsolódó termékek:
![]() |
![]() |