A Malea termékek gyártója és forgalmazója a Tiarella Kft. 1993-ban alakult, és a kezdetektől fogva arra törekszik, hogy egyre bővülő tevékenységekkel és folyamatosan fejlődő technológiával a legkülönbözőbb megrendelői igényeket is teljes körűen képes legyen kiszolgálni. A vállalkozás ügyvezető-tulajdonosa Siket Ákos elkötelezett és képzett mezőgazdász, munkája a hobbija is, szőlő, fűszerpaprika, napraforgó és olajtök termesztéssel is foglalkozik, és ezen termékek feldolgozása kapcsán tapasztalt olyan kiaknázatlan lehetőségeket, amelyek láttán saját kezébe vette a késztermék előállítást is.
Maroslelén 2012-ben épült meg az az olajsajtoló kisüzem, amelyben a Malea termékek készülnek.
Olajsajtoló üzem Maroslelén
A gyártás legfontosabb kritériumai közé tartozik, hogy vegyszermentes termelésből származó, lehetőleg helyben megtermelt alapanyagokból állítsuk elő a készterméket.
A Malea olajok kíméletes hideg sajtolási technológiával készülnek csigás növényi olajprés használatával, amelyek biztosítják az egyenletes teljesítményt. A minőség fokozásához a lepréselt olajnak meghagyjuk a megfelelő ülepedési időt, majd végső lépésként megszűrjük egy olajszűrő segítségével, csak ezután kerülnek palackozásra.
Termékpalettánk
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hidegen sajtolt olajok | Maglisztek | Őrlemények | Fűszeres olajok | Magkrémek |
- tökmag - napraforgó - lenmag - szezámmag - dió - mák |
- tökmag - lenmag - szezámmag - dió - mák
|
- fokhagyma - fűszerpaprika
|
- bárányos - sültes - olaszos
|
- tökmag - dió
|
A termékek Magyar, minőségi, egészséges, adalékanyag mentes termék előállítással készülnek. Sem a gyártásnál, sem később nem kerül semmilyen adalékanyag a termékekbe!
Állandó, mindenki számára elérhető kínálatunkba kizárólag azok a termékek kerülnek be, amelyeket folyamatosan, ugyanabban a kiváló minőségben tudunk előállítani. Termékeink minőségét külső partnerrel, a Bay Zoltán Biotechnológiai Intézettel ellenőriztetjük.
Jelenleg is több olyan termékünk létezik, amelyek fejlesztés alatt állnak, gyártjuk, vagy gyártani fogjuk őket, ám a minőségi alapanyag beszerzés vagy a termék előállítás protokollja még finomítás alatt áll. Ezen termékek a teljesség igénye nélkül: szőlőmag olaj, paprikamag olaj, ízesített fokhagymapor, új ízesítésű fűszeres olaj, kísérletezünk ezen kívül különféle pelletek illetve snackek előállításával is.
Motto:
„Ételed legyen orvosságod és orvosságod legyen ételed”
A tökmag útja
Hidegen sajtolás - ezt a műveletet nem szabad siettetni
Mechanikus szűrés - itt is fontos a türelem
(a kép illusztráció, itt éppen napraforgó olajat szűrünk)
Az ülepítési idő eltelte után következik a szűrés, majd üvegpalackba töltjük
A palack zárása után felkerül a "védjegy"
Utolsó simításként a termékcimke
...és már indul is a vásárlóhoz
Galéria